Tornar Tornar

La Unitat d'Investigació en Teràpia Molecular del Càncer - ”la Caixa” atén més de 500 pacients en dos anys

Barcelona, 9 Juliol 2012

Dos anys després de la seva inauguració, la Unitat d’Investigació en Teràpia Molecular del Càncer – ”la Caixa” (UITM) ha atès més de 1.000 malats nous, dels quals 500 pacients han pogut rebre un tractament personalitzat amb més de 10.000 sessions d’hospital de dia, i ha esdevingut un dels centres de referència internacional en el desenvolupament precoç de nous fàrmacs.

L’objectiu principal de la unitat és agilitzar la transferència dels resultats científics a la pràctica clínica en benefici dels malalts oncològics que no han respost de manera òptima a altres teràpies, combinant investigació amb un model assistencial.

La unitat està dirigida per l’oncòleg Josep Tabernero i forma part del Vall d’Hebron Institut d’Oncologia (VHIO), que té com a director científic el Dr. Josep Baselga. El Dr. Baselga compatibilitza la direcció científica del VHIO amb el seu càrrec al capdavant de la Divisió d’Oncologia i Hematologia del Massachusetts General Hospital.

L’Obra Social ”la Caixa” inverteix un total de 7 milions d’euros en el projecte.

L’acte també ha servit per presentar un acord entre l’entitat financera, el Vall d’Hebron Institut d’Oncologia (VHIO) i la unitat  d’oncologia del Massachusetts General Hospital per facilitar beques a joves científics amb l’objectiu que desenvolupin investigació oncològica en aquest centre de referència.

 

 

Més informació a la nota de premsa en PDF

Notícies relacionades

Què en sabem de la covid persistent?

Un Debat CaixaResearch analitzarà el que coneixem d’aquesta afecció amb múltiples símptomes que experimenta entre el 10 i el 20% de la població en recuperar-se de la malaltia inicial per COVID-19.

La Fundació ”la Caixa” explora el que sabem sobre la covid persistent en un nou Debat CaixaResearch