Tornar Tornar

L'Obra Social ”la Caixa” presenta a CosmoCaixa l'exposició Cajal torna a Barcelona

Barcelona, 12 Juliol 2012

Un total de 26 peces originals procedents del llegat de Ramón y Cajal, cedides per l’Institut Cajal (CSIC) de Madrid, són les que es podran veure a CosmoCaixa Barcelona amb motiu de l’Any de la Neurociència.

Entre la selecció de dibuixos científics i preparacions histològiques originals, mobiliari, material tècnic, plaques fotogràfiques i llibres, destaquen el seu primer diari de laboratori, el seu microscopi òptic monocular i la seva càmera fotogràfica estereoscòpica, entre altres.

Amb aquesta mostra de pertinences originals de Cajal, per primera vegada exhibides a Barcelona -lloc on aquest prestigiós científic va fer les seves aportacions més emblemàtiques, que el van portar a enunciar la teoria neuronal-, es posen de manifest les seves facetes com a científic, acadèmic, fotògraf i dibuixant; en aquest últim cas, amb una variada selecció de dibuixos histològics.

La mostra, comissariada per Juan de Carlos, se centra en tres àmbits: Cajal científic i investigador, Cajal fotògraf y Cajal acadèmic. A través d’aquests, el públic podrà fer un recorregut per la figura de qui es considera el pare de la neurociència moderna i premi Nobel de fisiologia i medicina el 1906.

L’exposició Cajal torna a Barcelona es podrà veure a CosmoCaixa Barcelona, del 12 de juliol al 30 de setembre de 2012.

 

Més informació a la nota de premsa en PDF

Notícies relacionades