Tornar Tornar

CaixaForum Madrid intensifica la seva oferta cultural amb un programa excepcional d’exposicions per a tots els públics

Madrid, 5 Setembre 2012

L’Obra Social ”la Caixa” presenta la programació del seu centre social i cultural a Madrid per a la temporada 2012-2013, marcada per una oferta cultural global dissenyada per a tots els públics.

El punt de partida el marcaran les exposicions Torres i gratacels. De Babel a Dubai, sobre la voluntat humana de construir les edificacions més altes, des del mite de la torre de Babel fins a l’actualitat, i Cartografies contemporànies, en què artistes dels segles XX i XXI treballen amb mapes físics, mentals i emocionals i qüestionen els sistemes de representació de l’ésser humà.

CaixaForum Madrid acollirà dues exposicions de caràcter arqueològic i etnogràfic. La primera és una mostra de gran abast que reuneix les millors peces de la cultura sumèria. La segona, Mestres del caos, ens parlarà de les forces de l’ordre, del desordre i dels seus intermediaris, que, des de l’antiguitat fins a l’art contemporani, es disputen el món.

Com cada any, l’Obra Social ”la Caixa” dedicarà una atenció preferent a algunes de les manifestacions artístiques pròpies de la nostra època, com ara el cinema i la fotografia. En aquest cas, amb una retrospectiva sobre el primer mag de la història del cinema, Georges Méliès, i una mirada provocativa sobre la influència que la pintura dels grans mestres ha exercit en la fotografia històrica i contemporània.

La programació es completarà amb la mostra social Justícia alimentària, que analitza la problemàtica de la distribució i l’accés als aliments a nivell global. El Centre Social i Cultural de l’Obra Social ”la Caixa” mantindrà el nombre d’activitats dedicades a tots els públics perquè sigui un espai de trobada entre la cultura i la ciutadania.

 

 

Més informació a la nota de premsa en PDF

 

 

Notícies relacionades

CaixaForum Madrid se cita amb els grans espies del cinema

El centre cultural de la Fundació ”la Caixa” acull l’exposició Top Secret. Cinema i espionatge, en una nova col·laboració amb la Cinémathèque Française que explora la història inèdita dels vincles entre els oficis d’actors i espies, i entre la ficció i els fets històrics.

CaixaForum Madrid se cita amb els grans espies del cinema