Tornar Tornar

La Fundació Pasqual Maragall i l’Obra Social “la Caixa” busquen 400 voluntaris per participar en un estudi de detecció precoç de l’Alzheimer

Barcelona, 17 Setembre 2012

La Fundació Pasqual Maragall per a la Recerca sobre l’Alzheimer i l’Obra Social ”la Caixa” han presentat a CosmoCaixa l’estudi alfa (Alzheimer i famílies), un complet i ambiciós projecte per a la identificació precoç de l’Alzheimer.
 
Actualment l’Alzheimer és una malaltia per a la qual no hi ha tractament curatiu i que es diagnostica molt tard: quan apareixen els símptomes el dany cerebral és ja irreversible. Recents investigacions confirmen que la malaltia pot començar 15 o 20 anys abans de que es presenti simptomatologia clínica. Per altra banda, els medicaments moderns que s’han desenvolupat en les darreres dècades han resultat ineficaços quan s’han provat en persones que ja presenten símptomes.
 
L’estudi alfa té com a objectiu determinar quins factors influeixen en l’aparició de la malaltia per tal de poder actuar abans de l’inici dels símptomes. Disposar d’aquest coneixement permetrà el disseny d’intervencions orientades a la prevenció secundària, per tal de frenar o retardar l’aparició de la malaltia.
 
Per realitzar aquest estudi, la Fundació Pasqual Maragall necessita de la implicació de 400 voluntaris, fills o filles de persones diagnosticades d’Alzheimer, d’entre 44 i 63 anys. Els participants se sotmetran a una sèrie de proves cada 3 anys durant un llarg període de temps, idealment tota la seva vida.

 

 

 

Més informació a la nota de premsa en PDF

Notícies relacionades