Tornar Tornar

Herois ocults. Invents genials. Objectes quotidians a San Cristóbal de La Laguna

Santa Cruz de Tenerife, 19 Setembre 2012

Què fa que un objecte quotidià esdevingui un heroi ocult? Ens envolten centenars d’estris que s’han fabricat milions de vegades i que se’ns han fet indispensables en el dia a dia. En essència, no s’han inalterat durant dècades i han mantingut el seu valor i la seva rellevància de manera inqüestionable.

Són clàssics quotidians, però, com a productes industrials, encarnen ideals de la modernitat que encara avui són rellevants: economia de materials, funcionalitat i durabilitat. Organitzada per l’Obra Social ”la Caixa”, Herois ocults. Invents genials. Objectes quotidians reivindica davant el públic general el llegat d’inventors desconeguts, ens apropa a les seves creacions i les analitza en quatre aspectes: innovació, producció, evolució i inspiració.

Amb un plantejament pedagògic i dirigit a fomentar la creativitat i reconèixer la importància de l’emprenedoria, la mostra proposa tres itineraris: tecnològic, artístic i històric-social entorn 27 d’aquests objectes quotidians que s’han convertit en imprescindibles en el nostre dia a dia. Cadascun d’aquests itineraris compta amb recursos per tal que el professorat i els alumnes puguin extreure el màxim profit a la experiència.

Les històries que amaguen els objectes permeten extreure conclusions molt interessants sobre encertades estratègies creatives i empresarials, o sobre com l’atzar ha convertit en productes massius i d’èxit invents que es van concebre com una cosa completament diferent. Per a la seva exhibició a Espanya, la mostra també detalla què s’amaga darrere alguns objectes propis de la cultura espanyola, com són el ventall o el càntir.

Herois ocults. Invents genials. Objectes quotidians. Lloc: Sala d’exposicions de l’Instituto de Canarias Cabrera Pinto (c/ San Agustín, 48) de San Cristóbal de La Laguna. Dates: del 19 de setembre al 25 de novembre de 2012. Organització i producció: exposició del Vitra Design Museum en cooperació amb Hi-Cone, produïda i organitzada per l’Obra Social ”la Caixa”, amb la col·laboració de la Conselleria de Cultura del Govern de Canàries. Comissariat: Guillem Ferran, dissenyador de productes.

 

 

Més informació a la nota de premsa en PDF

 

 

Notícies relacionades