Tornar Tornar

Mirades creuades. Abstracció i realisme. CaixaForum Palma

Illes Balears, 2 Octubre 2012

Les tensions entre l’art de naturalesa abstracta i l’art realista i figuratiu han estat constants al segle XX. Mirades creuades se centra en aquests conceptes i proposa contrastar les diferents formes a través de les quals els artistes de dos contextos històrics diferents -les dècades dels cinquanta i seixanta, d’una banda, i dels vuitanta i noranta de l’altra- s’han acostat a la realitat.

A partir d’una selecció de més d’un centenar d’obres de 37 artistes procedents de les col·leccions del MACBA i de la Fundació ”la Caixa”, l’exposició presenta dos escenaris amb poderoses formes visuals de pintura, escultura i fotografia, on s’encreuen imatges que documenten el món, amb abstraccions resultants d’exploracions personals sobre l’existència humana, i imatges que, tot i descriure la realitat, no ofereixen cap informació sobre aquesta o sobre la manera de veure-la. Es tracta de la quarta -i la primera a Palma- de la sèrie de grans exposicions organitzades a partir dels fons de les dues institucions amb l’objectiu d’oferir diverses lectures de les 5.500 obres que conformen la nova col·lecció.

Mirades creuades. Abstracció i realisme presenta obres de Miquel Barceló, Eduardo Chillida, Modest Cuixart, Jean Dubuffet, Lucio Fontana, Robert Frank, Joan Hernández Pijuan, Anselm Kiefer, Manuel Millares, Joan Miró, Jorge Oteiza, Pablo Palazuelo, Sigmar Polke, Thomas Ruff, Antonio Saura, Hiroshi Sugimoto, Antoni Tàpies i Juan Uslé, entre d’altres.

Mirades creuades. Abstracció i realisme. Dates: Del 3 d’octubre de 2012 al 5 de gener de 2013. Lloc: CaixaForum Palma (plaça de Weyler, 3). Organització i producció: Obra Social ”la Caixa”. Comissariat: Nimfa Bisbe, directora de la Col·lecció d’Art Contemporani Fundació ”la Caixa”. Amb la col·laboració de Bartomeu Marí, director del Museu d’Art Contemporani de Barcelona (MACBA).

 

 

Més informació a la nota de premsa en PDF

Notícies relacionades