Tornar Tornar

Enllaços recomanats

web FotoPres ”la Caixa”

Compartir-ho

Imprimir la notícia

FotoPres ”la Caixa” es reinventa

Barcelona, 5 Octubre 2012

Coincidint amb el 30è aniversari de la creació de FotoPres, l’Obra Social ”la Caixa” actualitza aquest certamen de referència internacional adaptant-lo a la nova realitat que viu el món de la fotografia.

Si en un primer moment ”la Caixa” va voler reconèixer la tasca dels fotògrafs de premsa i després l’entitat va ser pionera a introduir la mirada d’autor en el món de la fotografia documental, ara FotoPres ”la Caixa” inicia una nova etapa d’acord amb les transformacions en el sector de la comunicació i les noves tecnologies

FotoPres ”la Caixa” promourà la fotografia documental com a mitjà de sensibilització, reflexió i diàleg atorgant cinc ajuts de 10.000 euros per a la producció de cinc treballs que explorin grans conflictes contemporanis des d’una perspectiva crítica i amb la implicació dels col·lectius que en són protagonistes. Finalment, els projectes formaran part d’una exposició itinerant.

Els seleccionats tindran l’assessorament d’un tutor, un professional del món de la imatge. En aquest sentit, l’Obra Social ”la Caixa” ha signat un conveni amb l’agència internacional de fotografia Magnum Photos pel qual els tutors de FotoPres ”la Caixa” seran tres dels seus fotògrafs.

En aquesta nova etapa i d’acord amb el moment en què vivim, el públic podrà seguir el desenvolupament del procés de creació i la relació entre el fotògraf i el seu tutor mitjançant el web http://fotopres.caixaforum.com/.

El termini de presentació de projectes s’ha obert aquesta setmana i es tancarà el 29 d’octubre.

 

 

Més informació a la nota de premsa en PDF

 

Notícies relacionades