Tornar Tornar

Un món flotant. Fotografies de Jacques Henri Lartigue (1894-1986). A Coruña

La Corunya, 25 Octubre 2012

«Ser fotògraf és atrapar la pròpia sorpresa». Durant tota la seva vida, Jacques Henri Lartigue (1894-1986) va ser fidel a aquesta inquietud. Des de molt petit, va fotografiar tot el que el commovia, que el feia feliç, que li semblava bonic i que li servia per lluitar contra el pas del temps i l’oblit.

Reconegut avui unànimement com un dels grans noms de la fotografia del segle XX, la seva obra constitueix un document únic d’una època i una manera de viure. Un món flotant. Fotografies de Jacques Henri Lartigue (1894-1986) és la primera gran exposició antològica que es presenta d’aquest fotògraf a Espanya. Reuneix prop de dues-centes peces procedents de la Donation Jacques Henri Lartigue de París, entre còpies modernes i instantànies originals preses i revelades per ell mateix ?algunes de les quals amb la tècnica esteroscòpica-, així com càmeres i quaderns.

La mostra posa especialment en relleu els temes que van ser una constant durant tota la seva carrera: la fotografia com a instrument de la memòria, una eina per capturar la fragilitat de l’existència i la brevetat de la felicitat. També reflecteix la seva particular visió de les dones i d’un món que canviava a gran velocitat. Tot això permetrà que el visitant descobreixi el retrat d’una època ja desapareguda a partir de les imatges inconfusibles de Lartigue, un mestre que durant els seus gairebé noranta anys de trajectòria mai no es va deixar de considerar un aficionat.

L’exposició Un món flotant. Fotografies de Jacques Henri Lartigue (1894-1986) ha estat comissariada per Florian Rodari i Martine d’Astier de la Vigerie, directora de la Donation Jacques Henri Lartigue, amb l’assistència de Maryam Ansari. La mostra es podrà veure del 25 d’octubre de 2012 al 3 de febrer de 2013 al Museu d’Art Contemporani Gas Natural Fenosa d’A Coruña (Avinguda d’Arteixo, 171).

 

 

Més informació a la nota de premsa en PDF

Notícies relacionades