Tornar Tornar

La crisi fa que més dones siguin la sustentadora principal de la família

Barcelona, 20 Novembre 2012

Segons un estudi de l’Observatori Social d’Espanya i la Universitat Pompeu Fabra, impulsat per l’Obra Social ”la Caixa”, l’anàlisi del mercat laboral mostra que les dones han estat fonamentals a l’hora d’evitar les pitjors conseqüències econòmiques i el risc de pobresa en les seves llars.

 
L’elevada taxa d’atur masculí es tradueix en la incorporació de més dones al mercat de treball, cosa que les converteix en noves caps de família i apunta un canvi en el model d’ocupació de les llars amb fills.

Tanmateix, l’estudi deixa clar que el mercat laboral i la recessió econòmica no són els únics que han tingut un paper determinant en l’agreujament de la crisi, sinó que el dèficit de les polítiques de família i d’infància, manifestat per exemple en la poca capacitat de resolució, ha estat també una variable que ens ha dut a la situació actual.

Els primers anys de la crisi no es van modificar les prestacions adreçades a la família i la infància a l’Estat espanyol i, atès el dèficit que presenten, no s’ha pogut evitar que la pobresa infantil augmentés fins al 45%, cosa que situa l’Estat espanyol al capdavant dels països de la Unió Europea amb més risc per als menors d’edat.

La crisi s’ha manifestat d’una manera especialment aguda en les llars amb fills, que han experimentat un deteriorament més gran que les llars sense fills (les proporcions de llars socialment excloses han augmentat un 26% i un 15,4%, respectivament).

 

 

Més informació a la nota de premsa en PDF

Notícies relacionades