Tornar Tornar

L’Obra Social ”la Caixa” i l’Ajuntament de Bilbao presenten l’exposició Il·lusionisme, màgia o ciència?

Biscaia, 21 Novembre 2012

Convertir-se en una aranya, veure levitar un gran engranatge, créixer i empetitir-se com ho va fer Alícia al país de les meravelles… Els visitants de l’exposició Il·lusionisme, màgia o ciència? podran experimentar totes aquestes il·lusions, i moltes més, creades pels sentits.

El cervell és una fàbrica d’il·lusions. Però, què és una il·lusió? És un producte mental resultat de fenòmens sensorials i cognitius, una combinació entre allò que es percep de la realitat i allò que se n’espera. El cervell és el responsable de tot aquest procés.

Crear una il·lusió és preparar tots els ingredients per fer possible la percepció d’una realitat improbable. En aquesta tasca poden intervenir les disciplines més diverses, com ara la psicologia, les tècniques de comunicació, les arts escèniques, la física, la química, l’arquitectura, l’enginyeria i les matemàtiques.

Il·lusionisme, màgia o ciència?, organitzada per l’Obra Social ”la Caixa”, mostra la base científica de l’il·lusionisme i convida a saber com s’aconsegueix la sensació que el que és impossible resulti probable davant els nostres ulls. A la mostra, completament interactiva, no hi falten experiments i trucs. Es pot gaudir d’aquest recorregut màgic a l’envelat instal·lat al parc de Doña Casilda Iturrizar de Bilbao.

Il·lusionisme, màgia o ciència?
Data: Del 21 de novembre de 2012 al 10 de gener de 2013
Lloc: parc de Doña Casilda Iturrizar, Bilbao

 

 

Més informació a la nota de premsa en PDF

 

Notícies relacionades