Tornar Tornar

Herois ocults. Invents genials. Objectes quotidians . Toledo

Toledo, 13 Desembre 2012

Què fa que un objecte quotidià esdevingui un heroi ocult? Ens envolten centenars d’estris que s’han fabricat milions de vegades i que se’ns han fet indispensables en el dia a dia. En essència, no s’han inalterat durant dècades i han mantingut el seu valor i la seva rellevància de manera inqüestionable. Són clàssics quotidians, però, com a productes industrials, encarnen ideals de la modernitat que encara avui són rellevants: economia de materials, funcionalitat i durabilitat.

Organitzada per l’Obra Social ”la Caixa”, Herois ocults. Invents genials. Objectes quotidians reivindica davant el públic general el llegat d’inventors desconeguts, ens apropa a les seves creacions i les analitza en quatre aspectes: innovació, producció, evolució i inspiració.

Amb un plantejament pedagògic i dirigit a fomentar la creativitat i reconèixer la importància de l’emprenedoria, la mostra proposa tres itineraris: tecnològic, artístic i històric-social entorn 27 d’aquests objectes quotidians que s’han convertit en imprescindibles en el nostre dia a dia. Cadascun d’aquests itineraris compta amb recursos per tal que el professorat i els alumnes puguin extreure el màxim profit a la experiència. Les històries que amaguen els objectes permeten extreure conclusions molt interessants sobre encertades estratègies creatives i empresarials, o sobre com l’atzar ha convertit en productes massius i d’èxit invents que es van concebre com una cosa completament diferent.

Per a la seva exhibició a Espanya, la mostra també detalla què s’amaga darrere alguns objectes propis de la cultura espanyola, com són el ventall o el càntir.

Herois ocults. Invents genials. Objectes quotidians. Lloc: Col·legi Oficial d’Arquitectes. “Demarcació de Toledo” (C/ Santa Úrsula, 11). Dates: del 13 de desembre de 2012 al 20 de gener de 2013. Organització i producció: exposició del Vitra Design Museum en cooperació amb Hi-Cone, produïda i organitzada per l’Obra Social ”la Caixa”, amb la col·laboració l’Ajuntament de Toledo. Comissariat: Guillem Ferran, dissenyador de productes.

 

 

Més informació a la nota de premsa en PDF

Notícies relacionades