Tornar Tornar

Mestres del caos: artistes i xamans. CaixaForum Madrid

Madrid, 5 Febrer 2013

Què és el caos? Per què ocupa un lloc tan important en la història de la humanitat? Mestres del caos: artistes i xamans vol oferir respostes a aquestes preguntes analitzant com la lluita entre ordre i caos ha estat punt de referència en moltes cultures. La mostra està concebuda com un viatge d’exploració que ens condueix d’allò sagrat cap allò profà.

A propòsit de tres grans temes -el caos en el món, el domini del caos i la catarsi-, es mostren els mites que expliquen la tensió entre caos i ordre i els ritus practicats per contenir-la. També el paper dels mediadors, que protegeixen els homes de les desgràcies i l’infortuni provocats per la imperfecció del món. Són els mestres del caos.

La mostra forma part d’una itineració internacional que tindrà en CaixaForum Madrid l’únic lloc de parada a Espanya. Està concebuda i produïda pel Musée du Quai Branly de París i organitzada per l’Obra Social ”la Caixa”, amb la col·laboració del Kunst- Und Ausstellungshalle der Bundesrepublik Deutschland (Bonn, Alemanya) i presenta un conjunt de més de 220 obres. Entre aquestes, objectes, vestits i representacions procedents de grans col·leccions antropològiques i etnogràfiques, juntament amb creacions d’artistes contemporanis com Annette Messager, Thomas Hirschhorn o Jean-Michel Basquiat, que mostren la vigència del caos ancestral, reflex de l’inconscient humà.

Més informació a la nota de premsa en PDF

Notícies relacionades