Tornar Tornar

Què desitjar. Col·lecció d'Art Contemporani Fundació ”la Caixa”. CaixaForum Barcelona

Barcelona, 7 Febrer 2013

És l’art necessari per viure? L’Obra Social ”la Caixa” intenta donar múltiples respostes a aquesta pregunta amb el cicle d’exposicions Què pensar, Què desitjar, Què fer. Col·lecció d’Art Contemporani Fundació ”la Caixa”. Format per tres mostres consecutives a CaixaForum Barcelona, el cicle explora la funció que l’art pot tenir en un sistema econòmic, social i moral contemporani immers en una profunda crisi.

L’objectiu d’aquestes exposicions és convidar el públic a reflexionar sobre la realitat que ens envolta a partir de les obres de creadors implicats socialment, la majoria pertanyents als fons d’art contemporani de l’entitat. S’hi mostren peces fonamentals de la Col·lecció al costat d’adquisicions recents, peces que no s’havien pogut veure mai a Barcelona o que s’han produït expressament per a aquest projecte, així com alguns préstecs que ajudaran a completar el discurs que proposa Rosa Martínez.

Aquest cicle representa el retorn a Barcelona i el retrobament amb l’Obra Social ”la Caixa” d’una de les crítiques d’art i comissàries independents més rellevants de l’escena internacional. En Què desitjar, la comissària pren com a referent l’obra mestra de Duchamp La mariée mise à nu par ses célibataires, même (reproduïda a escala real en l’exposició) per parlar del desig com a espai de projecció de fantasies i motor de la voluntat. Els artistes presents en aquesta segona mostra del cicle són Miquel Barceló, Helena Cabello i Ana Carceller, Pepe Espaliú, Dora García, Liu Jianhua, Anish Kapoor, Sherrie Levine i Rivane Neuenschwander.

Què desitjar es pot visitar a CaixaForum Barcelona del 8 de febrer al 28 d’abril de 2013.

 Més informació a la nota de premsa en PDF

Notícies relacionades