Tornar Tornar

”la Caixa” i l'Associació de la Premsa de Madrid impulsen la lectura de la premsa a les escoles

Madrid, 7 Març 2013

1.800 alumnes de 4t d’ESO de 25 centres educatius madrilenys participaran en el Programa Aprenguem a entendre els mitjans de comunicació.

En el marc d’aquesta iniciativa, periodistes de l’Associació de la Premsa de Madrid impartiran dues sessions en diferents centres escolars amb l’objectiu de fomentar entre els alumnes l’esperit crític, l’interès per l’actualitat i la reflexió a partir dels mitjans de comunicació escrits, i de forjar futurs lectors de premsa. Participen en cada sessió 30 alumnes.

El director general adjunt de CaixaBank i de l’Obra Social ”la Caixa”, Jaume Giró, ha destacat que “la col·laboració ratifica, una vegada més, el compromís de la nostra entitat amb la promoció del coneixement entre els escolars des dels valors de la reflexió, el diàleg i la confrontació tolerant de criteris que representen els mitjans de comunicació, clau en la salut democràtica de la nostra societat. En aquest sentit, la lectura de premsa constitueix avui més que mai una eina imprescindible de cara a conèixer i posicionar-se davant d’una realitat complexa i constantment canviant”.

Per a Carmen del Riego, presidenta de l’Associació de la Premsa de Madrid, “aquest programa, que ”la Caixa” i l’APM mantenen per cinquè any consecutiu, suposa apostar per educar nois que seran ciutadans lliures, capaços d’entendre el món en què viuen, ser crítics amb allò que els envolta i triar, amb coneixement de causa, quina mena de societat volen crear. En un moment com l’actual, en què el torrent d’informació que circula per la xarxa i que està a l’abast de tothom, inclosos els estudiants de secundària, és enorme i impossible de digerir, aprendre a llegir amb esperit crític, saber discernir entre la informació i la propaganda i, en definitiva, ensenyar a tenir un pensament propi, és la garantia del futur de la nostra societat, perquè permet als ciutadans de demà tenir les eines per decidir en quin món viuen”.

 

 

Més informació a la nota de premsa en PDF

 

Notícies relacionades