Tornar Tornar

Herois ocults. Invents genials. Objectes quotidians. Sant Feliu de Llobregat

Barcelona, 22 Abril 2013

Què fa que un objecte quotidià esdevingui un heroi ocult? Ens envolten centenars d’estris que s’han fabricat milions de vegades i que se’ns han fet indispensables en el dia a dia. En essència, no s’han inalterat durant dècades i han mantingut el seu valor i la seva rellevància de manera inqüestionable. Són clàssics quotidians, però, com a productes industrials, encarnen ideals de la modernitat que encara avui són rellevants: economia de materials, funcionalitat i durabilitat.

Herois ocults. Invents genials. Objectes quotidians ens revela alguns d’aquests elements indispensables i els analitza sota quatre aspectes: innovació, producció, evolució i inspiració. L’exposició ens explica les històries que hi ha darrere de 27 d’aquests objectes quotidians. Històries que permeten extreure conclusions molt interessants sobre encertades estratègies creatives i empresarials, o sobre com l’atzar ha convertit en productes massius i d’èxit invents que es van concebre com una cosa completament diferent.

Per a la seva exhibició a l’Estat espanyol, la mostra també detalla què s’amaga darrere alguns objectes propis de la cultura espanyola, com són el ventall o el càntir.

Herois ocults. Invents genials. Objectes quotidians es podrà visitar a la Sala Ibèria (C. Pi Margall, 21) de Sant Feliu de Llobregat del 22 d’abril al 21 de maig de 2013.

 

 

Més informació a la nota de premsa en PDF

 

Notícies relacionades