Tornar Tornar

Es preveu que la financiació de les ONG caigui més del 30% en els propers cinc anys

Madrid, 24 Abril 2013

Entre 2008 i 2011 es va mantenir l’status quo econòmic de les ONG, i el 2012 ha estat el que ha marcat el punt d’inflexió. En els cinc anys vinents es tem que el finançament de les entitats del tercer sector pugui caure fins al 33 %, respecte del 2011. 

La crisi econòmica ha incrementat la sensibilització de la població espanyola amb el tercer sector; això, però, no es reflecteix en un suport monetari més gran, ja que Espanya es manté a la cua d’Europa en població donant (un 9 %).

Les ONG obren noves línies d’acció per frenar la caiguda. Hi predominen l’obtenció de noves vies de finançament (opció que ha portat a terme el 60 % del sector), la reducció de plantilla (55 %) i compartir recursos amb altres ONG per reduir serveis (40 %).

 

 

Més informació a la nota de premsa en PDF

 

Notícies relacionades

CaixaForum Madrid se cita amb els grans espies del cinema

El centre cultural de la Fundació ”la Caixa” acull l’exposició Top Secret. Cinema i espionatge, en una nova col·laboració amb la Cinémathèque Française que explora la història inèdita dels vincles entre els oficis d’actors i espies, i entre la ficció i els fets històrics.

CaixaForum Madrid se cita amb els grans espies del cinema