Tornar Tornar

L'Obra Social ”la Caixa” i la Creu Roja faciliten feina a 263 dones víctimes de violència de gènere a través del programa Incorpora

Madrid, 30 Abril 2013

A través d’aquesta iniciativa, durant el 2012 es van atendre 590 dones que havien sofert o sofrien violència de gènere. A aquestes cal afegir les 331 dones que van rebre suport psicosocial en el marc del programa Violència: Tolerància Zero.

L’entitat financera i l’organització d’acció humanitària posen un èmfasi especial en el suport i l’acompanyament sociolaboral de dones que pateixen violència de gènere.

En funcionament des de l’any 2007, el projecte tracta de pal·liar els efectes de les circumstàncies socials que dificulten d’una manera especial l’accés de les dones al mercat laboral, com ara responsabilitats familiars no compartides, l’atenció informal de persones dependents, l’atur de llarga durada, el treball en l’economia submergida i la discriminació per raó de gènere.

Un total de 23 oficines repartides per tot Espanya permeten atendre les necessitats específiques de cada territori. Estan situades a Madrid, Càceres, Salamanca, Guadalajara, Ourense, Lugo, Oviedo, Guipúscoa, Pamplona, Màlaga, Granada, Santa Cruz de Tenerife, Alacant, Castelló, Palma, Girona i Lleida; a Barcelona, Castelldefels, Sabadell, Badalona, Terrassa i Cerdanyola; i a Tarragona, Terres de l’Ebre.

El projecte es desenvolupa en el marc de dos programes de l’Obra Social ”la Caixa”: Incorpora, el programa d’integració laboral, l’objectiu del qual és facilitar una feina a col·lectius desfavorits i Violència: Tolerància Zero, dirigit a reduir l’impacte emocional que provoca el maltractament i ajudar les víctimes i les dones en situació de risc des de la prevenció i la intervenció.

 

 

Més informació a la nota de premsa en PDF

 

Notícies relacionades

CaixaForum Madrid se cita amb els grans espies del cinema

El centre cultural de la Fundació ”la Caixa” acull l’exposició Top Secret. Cinema i espionatge, en una nova col·laboració amb la Cinémathèque Française que explora la història inèdita dels vincles entre els oficis d’actors i espies, i entre la ficció i els fets històrics.

CaixaForum Madrid se cita amb els grans espies del cinema