Tornar Tornar

60 mirades a Ferrovial. José Manuel Ballester. CaixaForum Madrid

Madrid, 12 Juny 2013

Autopistes a Dallas, Chicago o Xile; aeroports a Madrid, Londres o Gdansk, i plantes de reciclatge, ports, centrals nuclears i espais culturals són només alguns dels molts projectes que la companyia Ferrovial ha portat a terme en els seus seixanta anys d’història i que ara José Manuel Ballester retrata en una exposició comissariada per Rafael Doctor.

60 mirades a Ferrovial. José Manuel Ballester mostra el resultat d’un any de treball del reconegut fotògraf, el qual va recórrer 30.000 kilòmetres per documentar projectes de la companyia a 40 localitzacions d’Espanya, Europa i Amèrica. Les grans imatges que omplen diferents espais de CaixaForum Madrid mostren tant la complexitat dels projectes, com la versatilitat i l’amplitud de la tasca del grup, que cobreix el cicle complet de vida d’una infraestructura, des de la planificació i la construcció fins al manteniment.

A les fotografies de Ballester hi ha sempre un gran equilibri entre el retrat de l’obra tècnica i la mirada particular d’autor. Els elements es presenten des d’una dimensió que podríem considerar metafísica, ja que transcendeix el racional i indaga en la tensió entre el concret i l’abstracte que s’amaga en tota forma o paisatge. D’aquesta manera, la dimensió artística supera la simple documentació de la realitat.

60 mirades a Ferrovial. José Manuel Ballester es pot visitar a CaixaForum Madrid del 12 de juny al 30 de juliol de 2013.

 

 

Més informació a la nota de premsa en PDF

 

Notícies relacionades

El Museu de la Ciència CosmoCaixa bat el rècord històric amb 1,2 milions de visitants

Més de 8,1 milions de persones han visitat el 2023 els centres CaixaForum i el Museu de la Ciència CosmoCaixa, i també les exposicions itinerants impulsades per la Fundació ”la Caixa”, cosa que representa un augment global del 13,19 % respecte de l’any anterior. El Museu de la Ciència CosmoCaixa ha batut el seu rècord històric de públic amb 1,2 milions de visitants, un 54% més que l’any anterior.

CosmoCaixa bat el rècord històric de públic amb 1,2 milions de visitants, més del 50% que l’any anterior