Tornar Tornar

Haití, 34 segons després. CaixaForum Tarragona

Tarragona, 18 Juny 2013

El 12 de gener de 2010, la terra va tremolar violentament durant 34 segons a Haití, un dels països més pobres del món. El terratrèmol, que va acabar amb la vida de 220.000 persones i va deixar 2.500.000 haitians sense casa, va donar pas a una de les emergències humanitàries més complexes dels últims anys. El col·lapse de les institucions locals i la devastació que va provocar el sisme van mobilitzar ràpidament l’ajuda internacional i la solidaritat de la ciutadania, que es va bolcar en el país.

Amb l’objectiu que no s’oblidi la greu situació que viuen els haitians, l’Obra Social ”la Caixa” presenta “Haití, 34 segons després“. L’exposició ofereix un recorregut extens pel terratrèmol i les conseqüències que va tenir, i ho fa a través de les fotografies d’Emilio Morenatti i Marta Ramoneda, i els documentals d’Oriol Gispert. També repassa els projectes de reconstrucció que Intermón Oxfam, Metges Sense Fronteres, Creu Roja, UNICEF, Càritas, Solidaritat Internacional i l’Associació Catalana d’Universitats Públiques (ACUP)  van engegar amb el suport de l’Obra Social ”la Caixa” i les donacions solidàries dels ciutadans de tot l’Estat.

Haití, 34 segons després es pot visitar a CaixaForum Tarragona del 19 de juny al 18 d’agost de 2013.

 

 

Més informació a la nota de premsa en PDF

 

Notícies relacionades