Tornar Tornar

Seduïts per l'art. Passat i present de la fotografia. CaixaForum Madrid

Madrid, 18 Juny 2013

Quina relació hi ha entre la història de la pintura, les primeres dècades de la fotografia i l’obra d’alguns dels fotògrafs actuals més innovadors? La nova exposició de CaixaForum Madrid, Seduïts per l’art. Passat i present de la fotografia contraposa la fotografia contemporània amb obres mestres de la història de l’art i les primeres imatges de la història de la fotografia.

Gràcies a les associacions que proposa la mostra, el visitant descobrirà com els pioners de la fotografia van assumir com a propis els temes tradicionals de la pintura i com, a la vegada, els fotògrafs contemporanis han revisitat i reinterpretat els continguts subjacents en les imatges dels seus predecessors.

Organitzada conjuntament amb la National Gallery de Londres, aquesta mirada sobre la influència que ha exercit la pintura dels grans mestres en la fotografia es presenta a CaixaForum Madrid seguint els gèneres tradicionals -el  retrat, el nu, la natura morta i el paisatge-, amb un total de 130 obres. El visitant trobarà diàlegs sorprenents entre les obres de grans mestres com Turner, Gainsborough, Ingres, Vernet i Fantin-Latour, artistes contemporanis com Craigie Horsfield, Rineke Dijkstra, Thomas Struth, Richard Learoyd, Ori Gersht i Beate Gütschow, i els pioners de la fotografia del segle XIX, com Julia Margaret Cameron, Gustave Le Gray i Roger Fenton.

Seduïts per l’art. Passat i present de la fotografia es pot visitar a CaixaForum Madrid del 19 de juny al 15 de setembre de 2013.

 

 

Més informació a la nota de premsa en PDF

 

Notícies relacionades

CaixaForum Madrid se cita amb els grans espies del cinema

El centre cultural de la Fundació ”la Caixa” acull l’exposició Top Secret. Cinema i espionatge, en una nova col·laboració amb la Cinémathèque Française que explora la història inèdita dels vincles entre els oficis d’actors i espies, i entre la ficció i els fets històrics.

CaixaForum Madrid se cita amb els grans espies del cinema