Tornar Tornar

Mario Vargas Llosa avala la Biblioteca Clàssica de la RAE impulsada per l'Obra Social ”la Caixa”

Madrid, 20 Juny 2013

L’escriptor i acadèmic Mario Vargas Llosa ha presentat tres volums de la col·lecció BIBLIOTECA CLÁSICA DE LA REAL ACADEMIA ESPAÑOLA (BCRAE), que impulsa l’Obra Social ”la Caixa”: La Lozana andaluza, de Francisco Delicado; Guzmán de Alfarache, de Mateo Alemán, i Lazarillo de Tormes.

L’acte de presentació, celebrat a CaixaForum Madrid, ha consistit en un diàleg en què Vargas Llosa ha conversat amb Jaume Giró, director general adjunt de la Fundació ”la Caixa”; Luis Gómez Canseco, catedràtic de Literatura Espanyola de la Universitat de Huelva i encarregat de l’edició de Guzmán de Alfarache; Folke Gernert, de la Universitat de Trier (Alemanya), responsable de l’edició de La Lozana andaluza juntament amb Jacques Joset; i Francisco Rico, acadèmic i director de la col·lecció, i autor de l’edició i l’estudi de Lazarillo de Tormes.

Fins avui, s’han publicat setze títols de la col·lecció, iniciada el 2011 sota el segell editorial de Galaxia Gutenberg / Círculo de Lectores. Les successives novetats es donaran a conèixer tant a les pàgines electròniques de la BCRAE com al seu blog a la xarxa, BCRAEinforma. L’Obra Social ”la Caixa” destina 150.000 euros a aquesta iniciativa amb l’objectiu de facilitar l’accés de tots els públics a la cultura.

 

 

Més informació a la nota de premsa en PDF

 

Notícies relacionades

CaixaForum Madrid se cita amb els grans espies del cinema

El centre cultural de la Fundació ”la Caixa” acull l’exposició Top Secret. Cinema i espionatge, en una nova col·laboració amb la Cinémathèque Française que explora la història inèdita dels vincles entre els oficis d’actors i espies, i entre la ficció i els fets històrics.

CaixaForum Madrid se cita amb els grans espies del cinema