Tornar Tornar

Neix un projecte pioner per facilitar llocs de treball amb suport a persones amb trastorn mental a Catalunya

Barcelona, 3 Juliol 2013

El Departament de Salut, el Departament d’Empresa i Ocupació, el Departament de Benestar i Família, l’Obra Social ”la Caixa” i el Dartmouth IPS Supported Employment Center sumen esforços per impulsar un programa dirigit a millorar l’ocupació de persones amb trastorn mental.

Aquests tres departaments de la Generalitat ja desenvolupen diferents actuacions per donar suport als processos d’integració sociolaboral de les persones amb malaltia mental.

L’Obra Social ”la Caixa” posa a disposició del projecte el programa Incorpora, que té com a objectiu fomentar la integració laboral de persones en risc o situació d’exclusió i que disposa d’una línia d’actuació específica per a persones amb malaltia mental.

La iniciativa, que es posa en marxa amb una experiència pilot en tres territoris de Catalunya, es basa en els principis i la metodologia de l’anomenat treball amb suport individualitzat (IPS, de l’anglès individual placement and support), desenvolupat pel Dartmouth IPS Supported Employment Center.

 

Més informació a la nota de premsa en PDF

Notícies relacionades