Tornar Tornar

Art, dos punts. Barcelona viu l’art contemporani. CaixaForum Barcelona i MACBA

Barcelona, 17 Juliol 2013

Amb el títol d’ART, DOS PUNTS. Barcelona viu l’art contemporani, el Museu d’Art Contemporani de Barcelona (MACBA) i l’Obra Social ”la Caixa” presenten la primera exposició organitzada conjuntament i mostrada de manera simultània a ambdues seus.

Per primera vegada a la ciutat, es mostren les qualitats d’una de les col·leccions d’art contemporani més importants del sud d’Europa, que aplega en conjunt, a data d’avui, més de 6.000 obres. La unió d’aquestes col·leccions ha permès crear un nou relat que interroga el nostre passat recent i ens situa en millors condicions per entendre la contemporaneïtat. Art, dos punts és una extensa selecció de les col·leccions de les dues institucions que explora el concepte de modernitat i la seva relació amb lŽavantguarda en el marc de la nostra història.

L’exposició enllaça els espais del MACBA, on s’interpel·len els diferents episodis de l’era moderna a Barcelona des de la creació contemporània, amb els de CaixaForum, on ressonen les inquietuds de la generació de la postmodernitat.

En un nou context global, el visitant experimenta la fragilitat i el desencant per la pèrdua de les utopies alliberadores, com detecten les pràctiques artístiques dels anys vuitanta i noranta. Art, dos punts reuneix 400 obres de 125 artistes com Ignasi Aballí, Joseph Beuys, John Bock, Joan Brossa, Eduardo Chillida, Christo, Tony Cragg, Pep Duran, Öyvind Fahlström, Lucio Fontana, Richard Hamilton, Joan Hernández Pijuan, Jenny Holzer, Mike Kelley, Paul Klee, Jannis Kounellis, Muntadas, Juan Muñoz, Gerhard Richter, Martha Rosler, Dieter Roth i Jeff Wall, entre d’altres.

 

 

 

Més informació a la nota de premsa en PDF

Notícies relacionades