Tornar Tornar

L'Obra Social ”la Caixa” i l'Ajuntament de Vigo presenten ExpoCaixa Tecnorevolució

Pontevedra, 1 Agost 2013

En la història de la humanitat, són innombrables les aportacions amb què la ciència i la tecnologia han contribuït al progrés i al desenvolupament social. En l’última dècada, aquests avenços s’han multiplicat exponencialment, i això, segons la Comissió Europea, és degut principalment a «la iniciativa d’investigació més important del segle XXI»: la convergència tecnològica.

Les sinergies creades entre les anomenades tecnologies convergents han augmentat de manera notable fins a arribar a fer-se impensable el desenvolupament de cadascuna per separat. Aquest fet s’ha manifestat en una autèntica revolució en els avenços tecnològics presents en la nostra vida quotidiana.

Tecnorevolució és una exposició interactiva que vol donar a conèixer les tecnologies convergents: la nanotecnologia, la biotecnologia, les tecnologies de la informació i de les comunicacions (TIC), i les ciències cognitives (NBIC).

Moure una bola amb el poder de la ment, endevinar per mitjà d’un ordinador com es propaga un virus i es produeix una pandèmia, o veure com un minirobot porta un medicament a un punt concret del nostre cos, són algunes aplicacions de les tecnologies convergents que es poden veure a l’exposició. Tecnorevolució, organitzada per l’Obra Social ”la Caixa” amb la col·laboració de l’Ajuntament de Vigo, podrà visitar-se al camió  ExpoCaixa instal·lat a la Platja de Samil, de l’1 al 31 d’agost

 

 

 

Més informació a la nota de premsa en PDF

Notícies relacionades