Tornar Tornar

Grans exposicions sobre Le Corbusier, Pixar o Sebastião Salgado encapçalen l'oferta cultural de CaixaForum Madrid per a la temporada 2013-2014

Madrid, 17 Setembre 2013

Per primera vegada a Espanya, CaixaForum Madrid acollirà Gènesi, el fascinant viatge de Sebastião Salgado pels cinc continents durant vuit anys per documentar, en 245 imatges en blanc i negre, la bellesa amenaçada del nostre planeta.

 
El centre de l’Obra Social ”la Caixa” a Madrid també acollirà per primer cop al nostre país una gran mostra sobre Pixar, estudi nord-americà que ha revolucionat el món de l’animació en els darrers vint-i-cinc anys. A partir de maquetes, dibuixos, storyboards i instal·lacions digitals, l’exposició aprofundirà en el treball que s’amaga rere cadascuna de les produccions de la companyia.

La temporada arrancarà al mes d’octubre amb Japonisme. A més de ser la primera mostra organitzada a Espanya dedicada específicament a la fascinació europea per l’art i la cultura del Japó, l’exposició que presenta l’Obra Social ”la Caixa” fa una profunda investigació sobre aquest fenomen a Espanya.

L’entitat també vol donar continuïtat a la línia consolidada en els darrers anys al voltant de l’arquitectura i organitzarà una exposició dedicada a una de les figures més influents del segle XX, Le Corbusier, en un projecte coproduït amb el MoMA de Nova York.

CaixaForum Madrid també acollirà un atractiu projecte sobre el mar Mediterrani en què, a partir de peces arqueològiques procedents de grans col·leccions públiques europees, s’aprofundirà en les innovacions culturals de la cultura grecollatina que han estat essencials per a l’evolució europea.

Finalment, l’Obra Social ”la Caixa” oferirà també una exposició de caràcter social, Invents, que reunirà alguns dels enginys més revolucionaris aplicats a països de l’Àfrica, Àsia i l’Amèrica Llatina.

L’any 2012, CaixaForum Madrid va superar els 900.000 visitants, amb exposicions destacades en la temporada que tanquem com les dedicades a l’artista britànic William Blake, la mostra d’arquitectura Torres i gratacels, i l’etnogràfica Mestres del caos.

 

Més informació a la nota de premsa en PDF

Per demanar les fotos d'alta resolució, clica aquí. (servei disponible exclusivament per als mitjans professionals, que han d'especificar les 2 IMATGES que volen utilitzar)

Notícies relacionades

CaixaForum Madrid se cita amb els grans espies del cinema

El centre cultural de la Fundació ”la Caixa” acull l’exposició Top Secret. Cinema i espionatge, en una nova col·laboració amb la Cinémathèque Française que explora la història inèdita dels vincles entre els oficis d’actors i espies, i entre la ficció i els fets històrics.

CaixaForum Madrid se cita amb els grans espies del cinema