Tornar Tornar

Ibers. La nostra civilització abans de Roma. Sevilla

Sevilla, 18 Setembre 2013

Dues grans torres que simulen l’entrada a un antic poble ibèric flanquegen l’inici de l’exposició, on s’hi troba la reproducció a mida real de la Gran Dama Oferente del Cerro de los Santos (Albacete). El descobriment d’aquesta escultura, juntament amb el de la Dama d’Elx el 1897, va desvetllar a tot Europa l’interès per la cultura ibèrica.

La història dels ibers es va iniciar a final del segle VI aC amb l’aparició d’una aristocràcia de prínceps guerrers que va construir ciutats i santuaris, va impulsar el comerç i l’escriptura, i va generar formes artístiques pròpies. Aquesta cultura va finalitzar el segle I aC quan va ser absorbida pel poder polític i cultural de Roma.

Reproduccions científiques d’obres d’art, maquetes, projeccions audiovisuals, fotografies i gravats són alguns dels elements que presenta aquesta exposició sobre la vida quotidiana en un poblat ibèric, les seves relacions amb fenicis i grecs, la importància de l’agricultura i el comerç o els misteris que envolten la desaparició de la llengua ibèrica.

Ibers. La nostra civilització abans de Roma, organitzada per l’Obra Social ”la Caixa” i la Fundación Cajasol, neix amb la voluntad de mostrar una visió actualitzada del món ibèric. La mostra, comissariada per l’arqueòleg Lluís Batista i organitzada en col·laboració amb l’Ajuntament de Sevilla, es podrà visitar del 18 de setembre al 30 d’octubre de 2013 en una carpa instal·lada a la Plaza de San Francisco.

 

Més informació a la nota de premsa en PDF

Notícies relacionades