Tornar Tornar

Enllaços recomanats

Programa RecerCaixa

Compartir-ho

Imprimir la notícia

Alteracions en les interaccions entre orgànuls dins les neurones provoquen obesitat

Barcelona, 26 Setembre 2013

El control de la gana i del pes corporal estan regulats pel sistema nerviós central, i la regió anomenada hipotàlem hi juga un paper fonamental. En condicions normals, l’hormona leptina inhibeix la gana i redueix el pes corporal a través de l’activació de les neurones POMC de l’hipotàlem.

En estats d’obesitat es desenvolupa resistència a la leptina i aquesta perd la capacitat d’exercir els seus efectes a nivell d’apetit i pes. Les causes neurobiològiques d’aquesta alteració són un dels enigmes principals en el camp de la recerca en obesitat.

Aquest treball descriu un mecanisme molecular en les neurones POMC que explica com es desenvolupa la resistència a la leptina i, d’aquesta manera, es desregula el control de la gana.

 

Més informació a la nota de premsa en PDF

Notícies relacionades