Tornar Tornar

Enllaços recomanats

Museo Carmen Thyssen Málaga

Compartir-ho

Imprimir la notícia

Els paisatges de Monet, Van Gogh, Léger i Courbet uneixen tradició i modernitat al Museo Carmen Thyssen Málaga

Màlaga, 4 Octubre 2013

El Museo Carmen Thyssen Málaga, en col·laboració amb l’Obra Social ”la Caixa”, ha inaugurat aquest divendres l’exposició temporal Courbet, Van Gogh, Monet, Léger. Del paisatge naturalista a les avantguardes a la Col·lecció Carmen Thyssen, un recorregut des de la tradició fins a la modernitat del paisatge a través de quaranta obres mestres. Les obres Marea baixa a Varengeville (1882) de Claude Monet, El pont (1923) de Fernand Léger o el Molí d’aigua a Gennep (1884) de Vincent van Gogh són algunes de les peces que s’exhibiran dins de la mostra fins al 20 d’abril.

L’exposició Courbet, Van Gogh, Monet, Léger. Del paisatge naturalista a les avantguardes a la Col·lecció Carmen Thyssen, dividida en diversos capítols, remarca la importància del paisatge en la renovació de l’art modern, gràcies a la recerca, per part dels artistes, d’una llibertat d’execució més gran i d’un contacte directe amb la naturalesa. Al mateix temps, es pot comprendre l’interessant nexe que va sorgir entre els principals pintors espanyols i la influència dels moviments artístics internacionals.

La selecció d’obres procedeix de la Col·lecció Carmen Thyssen-Bornemisza, la riquesa i la varietat de la qual permeten fer un recorregut que va des de mitjan segle XIX fins al 1950, relacionant els paisatgistes nacionals més importants amb les tendències principals de l’art internacional, especialment el francès, en recerca d’afinitats i influències.

Entre les peces clau de Courbet, Van Gogh, Monet, Léger. Del paisatge naturalista a les avantguardes a la Col·lecció Carmen Thyssen destaca Molí d’aigua a Gennep (1884) de Vincent van Gogh, Marea baixa a Varengeville (1882) de Claude Monet, Foguera al costat d’una ria (1886) de Paul Gauguin, El pont (1923) de Fernand Léger, Marsella, vista del port (1921) de Celso Lagar, Barca de pesca entre dues roques en una platja del Bàltic (c. 1830-1835) de David Caspar Friedrich i El Sena a Vernon (c. 1920) de Pierre Bonnard.

L’exposició Courbet, Van Gogh, Monet, Léger. Del paisatge naturalista a les avantguardes a la Col·lecció Carmen Thyssen estarà exposada en el Museo Carmen Thyssen Málaga des del 4 d’octubre de 2013 fins al 20 d’abril de 2014.

 

Més informació a la nota de premsa en PDF

Notícies relacionades