Tornar Tornar

Miró últim (1963-1983): l'experiència de mirar . Catedral de Burgos

Burgos, 4 Octubre 2013

L’arquitectura medieval de la Sala Valentín Palencia de la catedral de Burgos acull fins a al principi de l’any vinent l’exposició Miró últim (1963-1983): L’experiència de mirar, composta per trenta obres d’aquest artista català que pertanyen a la Colección del Museo Reina Sofía. La mostra, que coincideix amb la celebració del 30è aniversari de la seva mort, ha estat organitzada pel Museo Reina Sofía i la Fundación Silos, amb la col·laboració de l’Obra Social ”la Caixa” i la Fundación Caja de Burgos, i amb el patrocini de la Junta de Castella i Lleó i l’Ajuntament de Burgos.

Durant el 2014, una versió ampliada d’aquesta exposició viatjarà per diferents llocs dels Estats Units: Seattle Art Museum (13 de febrer – 25 de maig de 2014), Nasher Museum of Art at Duke University (11 de setembre – 22 de febrer de 2015) i Denver Art Museum (22 de març – 28 de juny de 2015).

Aquest projecte, comissariat per Carmen Fernández Aparicio i Belén Galán, conservadores del Museo Reina Sofía, se centra en els treballs que Joan Miró (Barcelona, 1893 – Palma de Mallorca, 1983) va dur a terme en els darrers vint anys de la seva vida, moment en què les circumstàncies vitals i artístiques de l’artista van permetre que la seva trajectòria fes un canvi essencial. Aquesta mostra dóna a conèixer el que probablement és un dels períodes més desconeguts i, al mateix temps, més rics, de l’obra d’aquest artista, que comprèn les dècades de 1960 i 1970. «Es tracta d’una reflexió sobre el Miró que portava la pintura a un «grau zero» al mateix temps que observava amb atenció tant l’assalt a l’esfera pública com els esdeveniments històrics que tenien lloc durant aquelles dècades dins i fora d’Espanya», comenta Manuel Borja-Villel, director del Museo Reina Sofía.

L’exposició Miró, últim, 1963-1983. L’experiència de mirar, es podrà visitar La Sala Valentín Palencia de la Catedral de Burgos fins al 8 de gener de 2014 .

 

Més informació a la nota de premsa en PDF

Notícies relacionades