Tornar Tornar

L’Obra Social ”la Caixa” i el Ministeri de l’Interior presenten un projecte que uneix per primera vegada persones grans i interns en règim obert

, 10 Octubre 2013

El secretari general d’Institucions Penitenciàries, Ángel Yuste, i el director general de l’Obra Social ”la Caixa”, Jaume Lanaspa, han presentat avui a EspaiCaixa Múrcia un nou projecte destinat a millorar la qualitat de vida de les persones grans murcianes i dels interns en règim obert.

L’objectiu del projecte, a més de fomentar la formació digital i l’educació intergeneracional dels interns, és promoure la funció integradora i activa de les persones grans. D’aquesta manera es volen impulsar relacions de confiança i de suport mutu en un moment de vulnerabilitat per als residents de règim obert, que s’enfronten al retrobament amb la vida cívica, familiar, social i laboral.

34 interns en règim obert del CIS Guillermo Miranda i 15 persones grans de la Asociación Murciana de Voluntarios de Informática de Mayores (AMUVIM) han participat en els darrers mesos en la prova pilot del programa a EspaiCaixa Múrcia. Després d’un balanç molt positiu per ambdues parts, l’objectiu és estendre aquests punts de trobada a més centres.

La iniciativa representa una evolució del pioner programa CiberCaixa Solidària, que va néixer fa sis anys amb l’objectiu de reduir l’analfabetisme digital dels interns i crear un espai de trobada intergeneracional dins dels centres penitenciaris. El projecte, present en nou comunitats autònomes i en el qual han participat 154 persones grans voluntàries i més de 3.200 interns, surt per primera vegada dels centres penitenciaris i arrenca una nova fase amb interns de règim obert en centres de persones grans de l’Obra Social ”la Caixa”.

 

 

Més informació a la nota de premsa en PDF

Notícies relacionades