Tornar Tornar

El Banc Interamericà de Desenvolupament i ”la Caixa” impulsen dos projectes a l'Equador per contribuir al progrés socioeconòmic del país andí

Barcelona, 11 Octubre 2013

El president de ”la Caixa” i de la Fundació ”la Caixa”, Isidre Fainé, i el president del Banc Interamericà de Desenvolupament (BID), Luis Alberto Moreno, han presentat avui a Washington les primeres iniciatives a les quals donaran suport conjuntament totes dues institucions en el marc de l’aliança estratègica que han establert per promoure l’equitat social i el desenvolupament econòmic a diferents zones de l’Amèrica Llatina i el Carib.

La Fundació ”la Caixa” destinarà 500.000 euros a dos projectes: el primer se centra en l’elaboració i la comercialització de productes de cacau fi d’aroma, i el segon s’adreça al desenvolupament sostenible dels petits empresaris de productes làctics als cantons Cayambe i Pedro Moncayo. El BID destinarà a la iniciativa com a mínim la mateixa inversió que ”la Caixa”.

Tots dos projectes, que van ser seleccionats a través d’un concurs, beneficiaran unes 17.500 famílies de les províncies de Pichincha, Esmeraldas, Manabí, Guayas, Los Ríos, El Oro i Bolívar. La iniciativa dóna prioritat a propostes rurals i sostenibles de negoci, que faciliten la provisió de recursos bàsics a la població amb menys ingressos.

A més, el BID i ”la Caixa” han acordat reproduir el model de col·laboració en altres països de la regió andina durant el període 2014 i 2015. Per això, les dues entitats faran una crida conjunta per impulsar projectes de negocis i finances rurals enfocats a generar noves oportunitats de feina, incrementar ingressos econòmics i proveir de serveis bàsics les persones amb menys ingressos de l’Amèrica Llatina i el Carib.

 

Més informació a la nota de premsa en PDF

Notícies relacionades