Tornar Tornar

Pissarro. CaixaForum Barcelona

Barcelona, 15 Octubre 2013

«El primer impressionista», el va definir el seu amic Cézanne. Camille Pissarro (Saint Thomas, Illes Verges, 1830 ? París, 1903) és potser la figura fonamental de l’impressionisme i al mateix temps la menys reconeguda d’aquest moviment.

Juntament amb el seu amic Monet ?que el va eclipsar amb el seu gran èxit? va donar l’impuls inicial al grup d’impressionistes. Va exercir una influència clau sobre Cézanne, Gauguin i Van Gogh, i es va convertir en un mestre dels pioners de l’art modern.

Pissarro es proposa restaurar la reputació de l’artista i destacar la seva aportació més enllà de la creació artística: la seva actitud vital de retorn a la vida senzilla de la natura i del camp, i la promoció d’activitats col·lectives en defensa d’una nova manera d’entendre l’art que van desembocar en les exposicions impressionistes, concebudes com una alternativa als salons oficials.

L’exposició, organitzada pel Museo Thyssen-Bornemisza i l’Obra Social ”la Caixa”, és la primera retrospectiva de l’obra de Camille Pissarro que es presenta a Espanya, i també la més completa. Reuneix 67 olis de totes les èpoques, procedents de museus i col·leccions privades de tot el món. Aquest conjunt extraordinari permet reconstruir l’aventura d’aquest artista precursor a partir dels llocs que va recorre i els paisatges que va pintar a cadascun, des dels primers temps, quan va començar a pintar a les ribes del riu Marne, fins als últims anys de la seva vida, amb els paisatges urbans de París, Rouen i, finalment, Le Havre.

L’exposició Pissarro es podrà visitar del 16 d’octubre de 2013 al 26 de gener de 2014 a CaixaForum Barcelona (av. de Francesc Ferrer i Guàrdia, 6-8).

 

Per a més informació, pots seguir la conferència en directe via Twitter a través de @caixaforumCAT i els hashtags #pissaro i #caixaforumbcn

 

Més informació a la nota de premsa en PDF

Notícies relacionades