Tornar Tornar

Enllaços recomanats

Visita virtual

Compartir-ho

Imprimir la notícia

Japonisme. La fascinació per l'art japonès. CaixaForum Madrid

Madrid, 16 Octubre 2013

Nascut a partir de l’obertura dels ports del Japó durant la dècada del 1860, el japonisme va esdevenir un dels ingredients més importants i essencials de la modernitat artística de l’Europa de la segona meitat del vuit-cents.

El japonisme va aportar temes, motius, composicions, tècniques, formats i, en definitiva, una imaginació poètica i una visió de l’art que van fer canviar els gustos i van desvetllar tot un món de noves idees, formes i colors, d’on l’art occidental de la segona meitat del segle XIX i del començament del XX va beure i a partir del qual es va renovar.

A més de ser la primera mostra que s’organitza a Espanya dedicada específicament al fenomen internacional del japonisme, l’exposició que presenta l’Obra Social ”la Caixa” constitueix la primera presentació de la fascinació europea per l’art i la cultura del Japó, que també va arrelar al nostre país.

Les més de 180 peces que s’hi exposen, moltes de les quals són inèdites i es mostren de manera excepcional per primera vegada, ens aproximen a una història apassionant de descobertes i d’intercanvis que té els orígens més remots en l’arribada dels primers missioners durant el període namban, ara fa més de quatre-cents anys. Les obres dels artistes seleccionats – Fortuny, Picasso, Manet, Rusiñol, Toulouse-Lautrec, Miró, Nonell- són el testimoni d’una fascinació compartida: la descoberta d’un art, d’una estètica, d’una cultura i d’una visió del món aparentment distants però que van captivar els artistes del 1900 i que van entrar en un ric diàleg amb la societat de tota una època.

L’exposició Japonisme. La fascinació per l’art japonès es podrà visitar del 17 d’octubre de 2013 al 16 de febrer de 2014 a CaixaForum Madrid (Paseo del Prado, 36, 28014, Madrid).

 

 

Més informació a la nota de premsa en PDF

Notícies relacionades