Tornar Tornar

Cellers. Cooperativisme + Modernisme. CaixaForum Tarragona

Tarragona, 17 Octubre 2013

Coneguts com les «catedrals del vi», durant els primers anys del segle XX van proliferar els cellers construïts a l’empara de l’eclosió del cooperativisme i el Modernisme. Avui aquestes edificacions s’erigeixen com a testimoni viu d’una època convulsa però caracteritzada per la creativitat, l’enginy i, sobretot, la col·laboració entre propietaris i jornalers, entre la ciutat i el camp.

Cellers. Cooperativisme + Modernisme ofereix les claus per entendre el valor artístic i la singularitat arquitectònica d’aquests cellers, així com la seva història i les innovacions tècniques i constructives que van comportar. Tot plegat, prenent com a fil conductor els arquitectes (especialment Cèsar Martinell, que va projectar més de la meitat d’aquests edificis) i les persones que hi van viure o que encara hi viuen i amb un objectiu final: redescobrir els cellers que encara avui dominen el paisatge de molts pobles de Catalunya. Per fer-ho possible, el públic trobarà fotografies, infografies i audiovisuals, passant per documentació de l’època, així com pantalles tàctils interactives i altres elements museogràfics.

L’exposició ha estat organitzada per l’Obra Social ”la Caixa” i el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya en el marc del programa Cellers Cooperatius que porten a terme amb l’objectiu de rehabilitar vuit cellers modernistes de gran valor artístic, així com difondre la seva importància amb iniciatives com la mostra que ara acull CaixaForum Tarragona.

L’exposició Cellers. Cooperativisme + Modernisme es podrà visitar del 18 d’octubre de 2013 al 5 de gener de 2014 a CaixaForum Tarragona (Cristòfor Colom, 2).

 

 

Més informació a la nota de premsa en PDF

Notícies relacionades