Tornar Tornar

Henry Moore. Art al carrer. Santa Cruz de Tenerife

Santa Cruz de Tenerife, 24 Octubre 2013

Henry Moore (1898-1986) és un dels grans mestres de l’escultura moderna. Durant les dues dècades posteriors a la Segona Guerra Mundial va assolir fama internacional pels seus bronzes monumentals exposats en espais exteriors, cívics i públics d’arreu del món: d’Escòcia a la ribera del mar Roig; de l’escola secundària del poble on va néixer, Castleford (Anglaterra), a la seu de Nacions Unides a Nova York.

L’exposició Henry Moore forma part del programa Art al carrer, a través del qual l’Obra Social ”la Caixa” i la Fundación CajaCanarias volen aproximar l’art a les persones fora del marc habitual de museus i sales d’exposicions.

La mostra, organitzada en col·laboració amb l’Ajuntament de Santa Cruz de Tenerife i la Fundació Henry Moore, se suma als actes del 40è aniversari de la I Exposició Internacional d’Escultura al Carrer. Moore va crear els set bronzes monumentals que componen aquesta mostra entre 1960 i 1982, al cim de la seva carrera. Aquestes set escultures són una mostra representativa dels motius principals de l’obra de Moore: la fascinació per la figura reclinada i els temes sobre mare i fill; l’exploració de la relació entre la figura humana i el paisatge, tant urbà com rural; la tensió entre el natural i l’abstracte; i la transformació dels objectes naturals en formes escultòriques.

Henry Moore. Art al carrer. es podrà visitar del 24 d’octubre a l’1 de desembre de 2013 a l’entorn de la plaça del Patriotismo, plaça del Príncipe, plaça de la Candelaria i plaça d’España.

 

 

Més informació a la nota de premsa en PDF

Notícies relacionades