Tornar Tornar

L’Obra Social ”la Caixa” i el Departament de Justícia faciliten itineraris d’inserció sociolaboral a més de 1.700 reclusos des de l’any 2011

Barcelona, 8 Novembre 2013

Els itineraris de reinserció, de sis mesos de durada, es divideixen en tres fases: cursos de formació en oficis, serveis solidaris i derivació a Incorpora, el programa d’integració laboral de l’Obra Social ”la Caixa”, amb l’objectiu d’obtenir un lloc de treball.

Amb el nom de Reincorpora, el projecte, que es desenvolupa a Catalunya en col·laboració amb el Departament de Justícia de la Generalitat i el seu Centre d’Iniciatives per a la Reinserció (CIRE), es basa en el concepte d’aprenentatge-servei, una proposta educativa sense precedents en l’àmbit penitenciari que combina intencionalitat pedagògica i utilitat social.

A falta de les dades de tancament de 2013, més del 42 % dels interns que han  completat el seu itinerari aquest any han obtingut una feina (238 d’un total de 555). De les 133 empreses contractants, el 40 % pertanyen al sector de l’hoteleria, seguides pel 12 % d’empreses de neteja, en consonància amb la formació impartida en el marc de Reincorpora.

Dels 605 interns participants aquest any, procedents de tots els centres penitenciaris catalans, 533 són homes i 72 dones; 98 tenen menys de 25 anys, i 395, entre 26 i 45, i 419 són de nacionalitat espanyola.

Un dels puntals de Reincorpora són els serveis solidaris que duen a terme els interns i que donen resposta a necessitats reals del seu entorn amb l’objectiu de millorar-lo.

 

Més informació a la nota de premsa en PDF

Notícies relacionades