Tornar Tornar

L’Obra Social ”la Caixa” i els Museus Científics de l’Ajuntament de A Coruña presenten l’exposició Il·lusionisme, màgia o ciència?

La Corunya, 13 Novembre 2013

Convertir-se en una aranya, veure com levita un gran engranatge, créixer i fer-se petit com ho va fer l’Alícia al país de les meravelles? Els visitants de l’exposició Il·lusionisme, màgia o ciència? podran experimentar totes aquestes il·lusions, i moltes més, creades pels sentits.

El cervell és una fàbrica d’il·lusions. Però què és una il·lusió? És un producte mental, resultat de fenòmens sensorials i cognitius, una combinació entre el que es percep de la realitat i el que se n’espera. El nostre cervell és el responsable de tot aquest procés.

Crear una il·lusió és preparar tots els ingredients per fer posible la percepció d’una realitat improbable. En aquesta tasca, hi poden intervenir les disciplines més variades, com ara la psicologia, les tècniques de comunicació, les arts escèniques, la física, la química, l’arquitectura, l’enginyeria o la matemàtica.

Il·lusionisme, màgia o ciència?, organitzada per l’Obra Social ”la Caixa”, mostra la base científica de l’il·lusionisme i ens convida a descobrir com s’aconsegueix la sensació que allò que és impossible resulti probable als nostres ulls. En la mostra, completament interactiva, no hi falten experiments i trucs.

Il·lusionisme, màgia o ciència? un recorregut màgic que es podrà visitar del 13 de novembre de 2013 al 10 de gener de 2014 als Jardins de Méndez Núñez, A Coruña.

 

Més informació a la nota de premsa en PDF

Notícies relacionades