Tornar Tornar

L’Obra Social “la Caixa” i el Festival de Temporada Alta donen veu a persones immigrants de Salt a través d’una representació teatral

Barcelona, 26 Novembre 2013

El director i dramaturg català Àlex Rigola dirigeix aquest projecte de teatre comunitari que té com a actors principals persones immigrants de Salt. L’espectacle s’estrena el proper dissabte 30 de novembre al festival Temporada Alta 2013, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Salt.

Amb el títol Migranland, l’obra de teatre s’emmarca dins el programa Art per a la Millora Social de l’Obra Social ”la Caixa”, i també dins el programa Interculturalitat i Cohesió Social. Amb aquest projecte es té la voluntat de contribuir al desenvolupament personal dels participants i afavorir la seva cohesió social.

El muntatge de Rigola consisteix en un recorregut, un viatge físic i virtual en què els espectadors són alhora observadors i participants, i els actors, persones immigrants de Salt. L’argument aborda una temàtica social amb la intenció de donar a conèixer realitats properes però sovint desconegudes a partir del testimoni i les experiències dels participants-protagonistes.

El programa Art per a la Millora Social de l’Obra Social ”la Caixa” s’articula a partir d’activitats culturals de qualsevol disciplina artística en què participin de manera activa col·lectius socialment fràgils, amb la voluntat de millorar aspectes com ara el desenvolupament personal, la cohesió i la inclusió social, així com la regeneració social de caràcter comunitari.

 

 

Més informació a la nota de premsa en PDF

Notícies relacionades