Tornar Tornar

Herois ocults. Invents genials. Objectes quotidians . Dos Hermanas

Sevilla, 3 Desembre 2013

Què fa que un objecte quotidià esdevingui un heroi ocult? Ens envolten centenars d’estris que s’han fabricat milions de vegades i que se’ns han fet indispensables en el dia a dia. En essència, no s’han inalterat durant dècades i han mantingut el seu valor i la seva rellevància de manera inqüestionable. Són clàssics quotidians, però, com a productes industrials, encarnen ideals de la modernitat que encara avui són rellevants: economia de materials, funcionalitat i durabilitat.

Organitzada per l’Obra Social ” la Caixa ” i la Fundación Cajasol, Herois ocults. Invents genials. Objectes quotidians, reivindica davant el públic general el llegat d’inventors desconeguts, ens apropa a les seves creacions i les analitza sota quatre aspectes: innovació, producció, evolució i inspiració. Amb un plantejament pedagògic i dirigida a fomentar la creativitat i reconèixer la importància de l’emprenedoria, la mostra proposa tres itineraris: tecnològic, artístic i històric-social al voltant de 27 d’aquests objectes quotidians que s’han convertit en imprescindibles en el nostre dia a dia.

Cadascun d’aquests itineraris compta amb recursos perquè el professorat i els alumnes puguin treure el màxim profit a l’experiència. Històries que permeten extreure conclusions molt interessants sobre encertades estratègies creatives i empresarials, o sobre com l’atzar ha convertit en productes massius i d’èxit invents que es van concebre com una cosa completament diferent. Per a la seva exhibició a l’Estat espanyol, la mostra també detalla què s’amaga darrere alguns objectes propis de la cultura espanyola, com són el ventall o el càntir.

Herois ocults. Invents genials. Objectes quotidians es podrà visitar del 3 de desembre de 2013 al 7 de gener de 2014 al Centro Cultural La Almona (C/ La Mina, s/n) de Dos Hermanas (Sevilla)

 

 

Més informació a la nota de premsa en PDF

 

Notícies relacionades