Tornar Tornar

L'Obra Social ”la Caixa” s'uneix al Planetari de Madrid per enfortir la divulgació de la ciència i fomentar les vocacions científiques

Madrid, 9 Gener 2014

El president de ”la Caixa” i de la Fundació ”la Caixa”, Isidre Fainé, i l’alcaldessa de Madrid, Ana Botella, han signat avui un acord de col·laboració per promoure la divulgació científica entre tots els ciutadans i ciutadanes a través del Planetari de Madrid.

Fruit de l’acord, els pròxims cinc anys ”la Caixa” destinarà 3 milions d’euros a renovar les instal·lacions i a ampliar l’oferta d’activitats d’aquest equipament municipal, que es va inaugurar el 1986 i que anualment rep uns 150.000 visitants.

L’Obra Social ”la Caixa” també compartirà la seva experiència i metodologia educatives participant activament en el disseny, la planificació i l’execució d’iniciatives, conferències i observacions a l’entorn de l’astronomia.

Aquesta aliança ratifica el compromís de l’Obra Social ”la Caixa” i la ciutat de Madrid amb la divulgació del coneixement entre públics de totes les edats i tots els nivells de formació per mitjà del seu programa «Ciència amb i per a la societat».

La inversió de ”la Caixa” en obra social a la Comunitat de Madrid va arribar als 66 milions d’euros l’any 2013, i l’entitat té previst mantenir aquest nivell de compromís i activitat durant el present exercici.

Isidre Fainé, president de ”la Caixa” i de la Fundació ”la Caixa”, ha assenyalat: «Estem molt il?lusionats amb aquesta nova col?laboració que, a través de l’Ajuntament i mitjançant el Planetari, ratifica de nou el nostre compromís amb Madrid. La difusió de la cultura científica i la investigació entre totes les persones són dues corretges de transmissió d’un valor incalculable a l’hora de generar progrés social i benestar ciutadà».

 

 

Més informació a la nota de premsa en PDF

Notícies relacionades