Tornar Tornar

El robot humanoide REEM - C, nova plataforma d'investigació, a CosmoCaixa

Barcelona, 6 Febrer 2014

De la mida i pes d’una persona adulta 1.65 metres d’altura i 80 quilos, el REEM – C és capaç d’aixecar i transportar fins a 10 quilos, cosa que el converteix en el robot més robust de la seva categoria.

Reconèixer l’entorn en què es troba, les persones que l’envolten i els objectes al seu abast són algunes de les característiques que posseeix. Pot estar operatiu durant sis hores i en complet moviment durant tres hores gràcies al seu sistema de bateries.

El seu programari està completament basat en ROS (Robot Operating System), el framework que ha revolucionat el món de la robòtica simplificant la programació dels robots i la col·laboració entre els investigadors. Les seves característiques tècniques (capacitat de manipular objectes, reconeixement  de veu, i interacció amb els humans) i el seu sofisticat i atractiu disseny, li permeten realitzar més activitats educacional i d’entreteniment.

Per conèixer de primera mà aquest robot humanoide i com ha anat evolucionant el món de la robòtica, REEM -C coincidirà a CosmoCaixa amb alumnes de Batxillerat i els mostrarà les seves capacitats tant de moviment com d’interacció.

Els alumnes podran experimentar en primera persona com és un dels robots més avançats del món i resoldre els seus dubtes parlant amb els seus creador.

 

 

Més informació a la nota de premsa en PDF

 

Notícies relacionades