Tornar Tornar

Henry Moore. Art al carrer. Sevilla

Sevilla, 6 Febrer 2014

Henry Moore (1898-1986) és un dels grans mestres de l’escultura moderna. Durant les dues dècades posteriors a la Segona Guerra Mundial va assolir fama internacional pels seus bronzes monumentals exposats en espais exteriors, cívics i públics d’arreu del món: d’Escòcia a la ribera del mar Roig; de l’escola secundària del poble on va néixer, Castleford (Anglaterra), a la seu de Nacions Unides a Nova York.

L’exposició Henry Moore forma part del programa Art al carrer, a través del qual l’Obra Social ”la Caixa” i la Fundación Cajasol volen aproximar l’art a les persones fora del marc habitual de museus i sales d’exposicions.

Els set bronzes monumentals que conformen la mostra, organitzada en col·laboració amb l’Ajuntament de Sevilla, van ser creats per Moore entre 1960 i 1982, al cim de la seva carrera. Aquestes set escultures són una mostra representativa dels motius principals de l’obra de Moore: la fascinació per la figura reclinada i els temes sobre mare i fill; l’exploració de la relació entre la figura humana i el paisatge, tant urbà com rural; la tensió entre el natural i l’abstracte; i la transformació dels objectes naturals en formes escultòriques.
 

Henry Moore. Art al carrer es podrà visitar del 6 de febrer al 12 d’abril de 2014 a la  Plaza del Triunfo (Sevilla)

 

 

Més informació a la nota de premsa en PDF

Notícies relacionades