Tornar Tornar

Parlem de drogues des de la nova exposició interactiva a CosmoCaixa Barcelona

Barcelona, 19 Febrer 2014

L’Obra Social ”la Caixa” presenta a CosmoCaixa Barcelona l’exposició interactiva Parlem de drogues, amb l’objectiu de fer arribar aquest programa de prevenció del consum de drogues al públic més ampli possible.

La consellera d’Ensenyament, Irene Rigau, i el director general de l’Obra Social ”la Caixa”, Jaume Lanaspa, han obert aquesta tarda l’acte d’inauguració, que ha donat pas a un debat sobre la situació actual del consum de drogues generat entre alumnes de secundària i experts en drogues de diferents àmbits.

L’exposició interactiva Parlem de drogues pretén sensibilitzar els joves i prevenirlos contra aquesta problemàtica des d’un punt de vista científic i global, així com oferir recursos d’informació, orientació i formació a les famílies, a la comunitat educativa, als professionals de la salut i als joves. L’objectiu últim és proporcionar tota la informació necessària per prendre decisions responsables.

L’exposició s’acompanya d’un seguit d’activitats educatives de prevenció organitzades en col·laboració amb la Generalitat de Catalunya als seus departaments d’Ensenyament i Salut. Així mateix, aquestes activitats ofereixen recursos d’orientació a famílies amb fills adolescents, a professionals de la salut, al professorat d’educació secundària, als tècnics de prevenció, etc.

El programa Parlem de drogues de l’Obra Social ”la Caixa” va ser guardonat al novembre del 2010 amb el premi Reina Sofia contra les Drogues, com a projecte de prevenció basat en els efectes de les drogues en el cervell, la salut i el comportament de les persones.

 

 

Més informació a la nota de premsa en PDF

Notícies relacionades