Tornar Tornar

L'Obra Social ”la Caixa” i la Diputació de Barcelona presenten el projecte de recuperació de ramaderia extensiva amb vaques de l'Albera al Parc del Montnegre i el Corredor

Barcelona, 17 Març 2014

L’Obra Social ”la Caixa” i la Diputació de Barcelona han presentat avui el projecte de recuperació de ramaderia extensiva a la vall de Fuirosos. Com a conseqüència de l’abandonament, aquesta vall va perdent qualitat paisatgística i diversitat biològica, alhora que s’incrementa el risc d’incendi en aquesta zona.

Amb l’objectiu de recuperar els valors paisatgístics i ecològics de la vall, l’Obra Social ”la Caixa” i la Diputació de Barcelona, dins del seu conveni de col·laboració, van iniciar ja l’any 2006 una sèrie d’actuacions per recuperar aquesta àrea natural.

En conjunt, aquest projecte integral ha permès recuperar gairebé cinc hectàrees de bosc per a pastures i sembrar una superfície total de 14,5 hectàrees. També s’han restaurat 3.400 metres lineals de bosc de ribera. Actualment s’hi han introduït 17 caps de bestiar boví de la raça de l’Albera, una espècie en regressió però molt adequada per a la tipologia de pastura de Fuirosos. L’execució d’aquests treballs ha facilitat l’accés al món laboral de 32 persones en risc d’exclusió.

Per a l’any 2014 es preveu incrementar en 7,2 hectàrees més la superfície sembrada i millorar les infraestructures d’aigua per abeurar el ramat, amb la restauració de dues basses existents i la construcció de dues més de noves.

 

 

Més informació a la nota de premsa en PDF

 

Notícies relacionades