Tornar Tornar

Pixar. 25 anys d'animació. CaixaForum Madrid

Madrid, 20 Març 2014

«L’art posa a prova la tecnologia i la tecnologia inspira l’art.» John Lasseter, director creatiu de Pixar Animation Studios, resumeix així l’esperit de la companyia nord-americana que ha marcat un abans i un després en el món del cinema amb les seves innovacions en l’animació per ordinador.

Aquest mitjà ofereix una gran llibertat i, a la vegada, planteja grans reptes, ja que tot, fins el detall més ínfim, es crea a partir de zero. Pixar. 25 anys d’animació vol cridar l’atenció sobre els reptes que planteja l’animació per ordinador a partir d’algunes de les pel·lícules més memorables de l’estudi. Partint de tres elements que són cabdals en el procés de creació de les pel·lícules d’animació -els personatges, les històries i els mons que es creen-, l’exposició mostra com és el procés que va des de les idees inicials fins a la creació de mons plens de sons, textures, música i llum.

Pixar. 25 anys d’animació repassa els principals assoliments tècnics i artístics de la companyia des dels seus primers curtmetratges a la dècada dels vuitanta, i ofereix la possibilitat d’aprofundir en el procés de producció dels seus 12 primers llargmetratges a partir de les 402 peces exhibides, entre dibuixos, colorscripts, maquetes, vídeos i instal·lacions.

Pixar. 25 anys d’animació es podrà visitar a  CaixaForum Madrid (passeig del Prado, 36) del 21 de març al 22 de juny de 2014.

 

 

Més informació a la nota de premsa en PDF

Notícies relacionades

CaixaForum Madrid se cita amb els grans espies del cinema

El centre cultural de la Fundació ”la Caixa” acull l’exposició Top Secret. Cinema i espionatge, en una nova col·laboració amb la Cinémathèque Française que explora la història inèdita dels vincles entre els oficis d’actors i espies, i entre la ficció i els fets històrics.

CaixaForum Madrid se cita amb els grans espies del cinema