Tornar Tornar

Ibers. La nostra civilització abans de Roma. Logronyo

La Rioja, 26 Març 2014

Dues grans torres que simulen l’entrada a un antic poble ibèric flanquegen l’inici de l’exposició, on s’hi troba la reproducció a mida real de la Gran Dama Oferente del Cerro de los Santos (Albacete). El descobriment d’aquesta escultura, juntament amb el de la Dama d’Elx el 1897, va desvetllar a tot Europa l’interès per la cultura ibèrica.

La història dels ibers es va iniciar a final del segle VI aC amb l’aparició d’una aristocràcia de prínceps guerrers que va construir ciutats i santuaris, va impulsar el comerç i l’escriptura, i va generar formes artístiques pròpies. Aquesta cultura va finalitzar el segle I aC quan va ser absorbida pel poder polític i cultural de Roma.

Reproduccions científiques d’obres d’art, maquetes, projeccions audiovisuals, fotografies i gravats són alguns dels elements que presenta aquesta exposició sobre la vida quotidiana en un poblat ibèric, les seves relacions amb fenicis i grecs, la importància de l’agricultura i el comerç o els misteris que envolten la desaparició de la llengua ibèrica.

La mostra Ibers. La nostra civilització abans de Roma, comissariada per l’arqueòleg Lluís Batista, i organitzada en col·laboració amb l’Ajuntament de Logronyo, es podrà veure del 26 de març al 24 d’abril de 2014 en una carpa instal·lada a la Plaça de l’Ajuntament.

 

Més informació a la nota de premsa en PDF

Notícies relacionades