Tornar Tornar

L'Obra Social ”la Caixa” i la Fundació Pasqual Maragall posen en marxa una investigació sobre els beneficis dels grups terapèutics per a cuidadors de persones amb Alzheimer

Barcelona, 11 Abril 2014

Impulsat per l’Obra Social ”la Caixa” i la Fundació Pasqual Maragall, i amb la col·laboració de CEAFA, al projecte d’investigació “Grups terapèutics per cuidadors de malalts d’Alzheimer” participen 226 cuidadors de tot l’Estat, distribuïts en 24 grups terapèutics.

La investigació avaluarà l’impacte d’aquesta teràpia en els nivells de sobrecàrrega, l’estat emocional i la qualitat de vida dels cuidadors amb l’objectiu de demostrar científicament la seva eficàcia com un recurs necessari d’atenció i suport al col·lectiu.

Més de 600.000 persones a Espanya pateixen Alzheimer o altres formes de demència. El 80 % d’aquestes persones viuen al seu domicili amb un familiar que n’és el cuidador principal i que dedica 15 hores diàries a atendre les seves necessitats. Una tasca que genera en molts casos un important desgast físic i emocional.

 

 

Més informació a la nota de premsa en PDF

Notícies relacionades