Tornar Tornar

Xavi Hernández, ambaixador de l’Obra Social ”la Caixa”, promou una campanya per combatre la malaltia infantil de Sanfilippo

Barcelona, 14 Abril 2014

Xavi Hernández, en qualitat d’ambaixador de l’Obra Social ”la Caixa”, ha estat l’impulsor principal de la campanya solidària «Superpoders contra Sanfilippo» amb l’objectiu de captar fons per aconseguir vèncer aquesta malaltia minoritària que només pateixen 70 nens i nenes de tot l’Estat espanyol.

El jugador del FC Barcelona es va implicar en la campanya després de conèixer el cas d’en Pol, d’onze anys. Després de diagnosticar-li la malaltia quan en tenia cinc, els seus pares van fundar l’Associació Sanfilippo Barcelona, amb la finalitat de buscar la cura a través de projectes mèdics de diferents països.

La síndrome de Sanfilippo C és una malaltia degenerativa, causada per la manca d’un enzim a l’organisme, que afecta el sistema nerviós i arrabassa la vida als nens i nenes que la tenen. Els símptomes de la malaltia solen aparèixer entre els dos i els quatre anys d’edat i provoquen la mort al voltant de l’adolescència.

Actualment diversos equips científics d’arreu del món estan duent a terme investigacions esperançadores, i tenen la certesa que, amb un suport i un finançament addicional, aconseguiran trobar el tractament de la malaltia.

Com a eix central de la campanya, l’Obra Social ”la Caixa” posa a disposició de tots els ciutadans el portal en línia de microdonatius de ”la Caixa” per aportar ajudes econòmiques destinades a aquesta investigació: http://www.superpoderscontrasanfilippo.com. També hi ha l’opció de col·laborar a través del mòbil enviant una missatge al 28029 amb la paraula «SUPERPODERS». A més, els clients de ”la Caixa” poden fer els donatius a través dels canals electrònics: el web de Microdonatius de ”la Caixa” www.lacaixa.es/microdonatius, el portal de ”la Caixa” www.lacaixa.es, Línia Oberta, CaixaMòbil i bescanvi de Punts Estrella.

 

 

Més informació a la nota de premsa en PDF

Notícies relacionades

Inauguració del Cruyff Court Jordi Alba

És l’onzè dels quinze Cruyff Courts que la Fundació Cruyff inaugura a Catalunya, arran de la col·laboració amb la Fundació ”la Caixa”, la Fundació Barça i l’Ajuntament de l’Hospitalet de Llobregat.

La Fundació Cruyff, la Fundació ”la Caixa” i la Fundació Barça inauguren el Cruyff Court  Jordi Alba a l’Hospitalet de Llobregat