Tornar Tornar

Enllaços recomanats

EGA (en anglès)

Compartir-ho

Imprimir la notícia

Barcelona, nova seu de l’Arxiu Europeu del Genoma-Fenoma (EGA), recurs fonamental per a la investigació biomèdica

Barcelona, 14 Maig 2014

L’Arxiu Europeu del Genoma-Fenoma (EGA, de l’anglès European Genome-Phenome Archive) emmagatzema dades de 100.000 persones, procedents de 200 centres i grups d’investigació d’arreu del món, i constitueix un recurs fonamental per a l’avanç de la medicina personalitzada.

Fins ara, l’EGA emmagatzema les dades generades per més de 700 estudis científics sobre càncer, diabetis, malalties autoimmunes i cardiovasculars i trastorns neurològics, entre moltes altres malalties.

Aquestes dades, que sumen un total d’1.000.000 de gigabytes, s’emmagatzemaran a les instal?lacions del Barcelona Supercomputing Center (BSC-CNS) i s’analitzaran posteriorment amb el supercomputador MareNostrum.

L’Obra Social ”la Caixa”, la Generalitat de Catalunya i el Ministeri d’Economia i Competitivitat impulsen aquesta iniciativa de cogestió entre l’Institut Europeu de Bioinformàtica del Laboratori Europeu de Biologia Molecular (EBI-EMBL) i el Centre de Regulació Genòmica (CRG), que reforça el lideratge en l’anàlisi del genoma per part de grups d’investigació i institucions espanyoles a escala europea.

 

 

Més informació a la nota de premsa en PDF

Notícies relacionades

Què en sabem de la covid persistent?

Un Debat CaixaResearch analitzarà el que coneixem d’aquesta afecció amb múltiples símptomes que experimenta entre el 10 i el 20% de la població en recuperar-se de la malaltia inicial per COVID-19.

La Fundació ”la Caixa” explora el que sabem sobre la covid persistent en un nou Debat CaixaResearch