Tornar Tornar

Henry Moore. Art al carrer. Bilbao

Biscaia, 20 Maig 2014

Henry Moore (1898-1986) és un dels grans mestres de l’escultura moderna. En les dècades posteriors a la Segona Guerra Mundial va assolir fama mundial pels monumentals bronzes que exposava a espais exteriors, cívics i públics de tot el món, d’Escòcia a la vora del mar Roig, de l’escola secundària del poble on va nàixer (Castleford, Anglaterra), a la seu de les Nacions Unides a Nova York.

L’exposició Henry Moore forma part del programa Art al carrer, a través del qual l’Obra Social ”la Caixa” vol acostar l’art a les persones fora del marc habitual de museus i sales d’exposicions. Els set bronzes monumentals que formen la mostra, organitzada en col·laboració amb l’Ajuntament de Bilbao, foren creats per Moore en el cim de la seua carrera, entre els anys 1960 i 1982. Estes set escultures són una mostra representativa dels motius principals de l’obra de Moore: la fascinació per la figura reclinada i els temes sobre “mare i fill“; l’exploració de la relació entre la figura humana i el paisatge, tant urbà com rural; la tensió entre allò natural i allò abstracte; i la transformació dels objectes naturals en formes escultòriques. 
 

Henry Moore. Art al carrer es podrà visitar des del 20 de maig fins al 17 de juliol de 2014 al parc de Doña Casilda Iturrizar a Bilbao

 

 

Més informació a la nota de premsa en PDF

Notícies relacionades